zaterdag 10 juli 2010

Vancouver - Tofino

Voor we de ferry naar Vancouver Island nemen bezoeken we nog eerst Stanley Park met zijn totempalen en Vancouver Aquarium. Onder een stralende zon genieten we van verschillende shows met dolfijnen, beluga’s en zee-otters. Binnen maakt Thibaut vele filmpjes van de schitterende aquariums. Even wanen we ons in de vlindertuin te Knokke als we door het tropische gedeelte wandelen. Een speciale attractie was een 4D film over Sponge Bob met water, geur, zeepbellen en gevoel. Terug buiten vervoegen we de Japanners voor een stukje massatoerisme: de totempalen. 
Daarna rijden we via de Marine Drive richting Horseshoe bay waar de ferry ons naar Vancouver Island zal brengen. We schuiven een uurtje aan in de blakende zon voor we op de ferry mogen. Het  is heerlijk toeven op de boot en laten de haren wapperen in de wind. We nemen ook een avondmaal op de boot (op zijn Amerikaans; hamburger met frietjes) want éénmaal op Vancouver Island is het nog 3 uur rijden tot Tofino. Onderweg  zien we ook de eerste zwarte beer. 
Op klokslag 22 uur bereikten we onze Bed and Breakfast. We waren nog net op tijd om in het avondlicht te kunnen genieten van het schitterende zicht uit ons raam: een combinatie van zee, eilanden en bergen. Onze verblijfplaats voor de volgende 3 nachten is echt schitterend en Charlie (de eigenaar) is echt een vriendelijk man. Papa en de kids kunnen het niet laten om rap nog even in de Hot Tube te zitten.