zondag 18 juli 2010

Drumheller - Dinosaur Provincial Park - Brooks

Na een eenvoudig maar een lekker ontbijt in ‘Newcastle Country Inn’ in Drumheller trekken wij tegen openingstijd naar het Royal Tyrall Museum Palacontholoy. We keren terug naar de tijd van miljoenen jaren geleden, nog voor het ontstaan van de dinausaurussen. We zien er prachtige fossielen, evenals vele skeletten van dino’s. Het is een schitterend museum om in te vertoeven. 


Daarna rijden we verder ,naar het Dinosaur Provincial Park. We zien niet anders dan uitgestrekte weilanden waar hier en daar wat koeien grazen. We vragen ons af waar de boerderijen zijn. Wanneer we het park naderen, waarschuwen borden voor slangen op de weg. Aangekomen in het park is onze eerste viewpoint adembenemend: een schitterend uitzicht over het park. Dit zijn de Badlands ( een geërodeerd landschap) van Canada. Na een picknick buiten wandelen we de ‘Badlands Trail’. Deze wandeling van 1,3 km gaat langs hoodoos ( zie foto van gisteren) en andere rotsformaties. Om 15 uur starten we een rondrit met de bus voor ongeveer 2 uur. We leren heel wat bij over het ontstaan van hoodoos. We leren ook hoe we fossielen van dino’s kunnen ontdekken in het landschap ( als we rondkijken dan vinden we er heel wat). Daar het prachtig weer is besluiten we nog de ‘Cotton Flats Trail’ te wandelen (O,9 km). Deze wandeling loopt langs de Red Deer River. Normaal gezien duurt de wandeling ongeveer een uur. Wij hebben waarschijnlijk het wedstrijdrecord gebroken: al slaan en al springen ontwijken we de duizenden muggen. Even wanen we ons in Lapland: geen foto of filmstops... Gewoon "move", zo rap mogelijk. 


Terug in de auto rijden we de laatste 30 km van de dag naar onze slaapplaats: een motel met zwembad. Thibaut en Danièle nemen even de tijd om te gaan zwemmen terwijl mama en papa de wast doen. Mooi hé