zaterdag 17 juli 2010

Banff - Drumheller


Over de voormiddag valt niet al te veel te vertellen: we staan om acht uur op, doen inkopen en vertrekken richting Calgary. Met de regio Jasper - banff verlaten we een schitterend berglandschap waarover we kunnen besluiten dat het allemaal wel aanwezig is in de Alpen, maar dat het hier gepresenteerd wordt in één enkele vallei. We ontbijten als we al een uurtje gereden hebben. Het landschap is ondertussen veranderd in open veld. Onderweg zien we gele koolzaadvelden en grote boerderijen.

Kort na de middag bereiken we weer toeristisch gebied: de Alberta Badlands. We picknicken aan de Horseshoe Canyon bij een lenteweer. Daarna besluiten we om de Dinosaur Trail te rijden. Dit is een rondrit van 48 km ten noordwesten van Drumheller. Als we halverwege zijn moeten we een kleine overzetboot nemen, maar die is tijdelijk gesloten wegens een aankomend onweer. Daarom keren we om en besluiten we om een extra ommetje naar het dorpje Rowly te maken: volgens 1 of andere gids nog een authentiek Amerikaans dorpje. Inderdaad, een echt westerndorpje uit de tijd van John Wayne. Nu wonen er nog 4 mensen en is het een soort "museum". Een meisje leidt ons gratis rond in het dorp. We zien een schooltje, een station, een echt Amerikaans saloon,… Na het bezoek van het dorpje doen we nog het noordelijke deel  van de Dinosaur Trail. We genieten nog van de geërodeerde landschappen in de zon. Daarna zoeken we onze Inn op.

Bij valavond zoeken we nog de Hoodoos op. Dit zijn speciale steenformaties van zandsteen die geërodeerd zijn door wind en water. Zeer mooi bij de avondzon.