dinsdag 27 juli 2010

Thayne - Brian Head (Cedar Breaks NM)

We staan vandaag  om 8 uur op. Bedoeling is om 780 km te rijden. We rijden eerst een stukje en gaan dan op zoek naar ons ontbijt. Op zondag is er minder open, maar geen probleem: na wat zoeken vinden we een “wegrestaurant”. Amerika heeft op dat gebied – denk ik – toch wel een andere cultuur: niet te schatten wie daar allemaal zit te eten.  We krijgen elk een “super” portie aangeboden.

Na de Star Valley buigen we af naar Bear Lake, zogezegd om wat vogel spotting te doen maar daar komt maar weinig van in huis. We stoppen bijna niet. Na Bear Lake zien we het landschap veranderen van Alpien naar Mediterraan. Rond Salt Lake City zien we nog eventjes de bergen van de Olympische winterspelen van 2002 maar daarna zien we de omgeving verdorren en de temperatuur stijgen. We halen 101° F. Als we uitstappen voor een plasstop, valt de hitte op ons: “plof”.

In de omgeving van Cedar City, verlaten we de autoweg. We zitten op ongeveer 200 mijl van Las Vegas. Oei, het einde nadert… Een stijle klim brengt ons in Brian Head, ongeveer 3.000m hoog, onze eindbestemming van de dag. Het is er nog steeds behoorlijk warm. Na het avondmaal gaan Thibaut en Geert nog op zoek naar mooie beelden van Cedar Breaks, maar de zon wil niet mee. Voordeel van de verkenning is wel dat we morgen niet vroeg op moeten: de zon zal Cedar Breaks niet beschijnen voor 8 uur.